Roxana

  • Baciu Roxana Elena
  • Departament HR
  • TRIM Pitești

Vreau să imaginați că vă jucați. Asta a reprezentat pentru mine experiența SYC.

A inceput ca o joaca. Sincer, nu stiam in ce intru. Cel mai lung stagiu pe care il făcusem pâna atunci era de 3 săptămâni. Am luat-o ca pe o provocare, un joc in care nu știam regulile, dar pe care voiam sa-l castig. Usor usor am luat jocul in serios si acum tratez totul cu cea mai mare seriozitate.

Ce a insemnat experienta SYC pentru mine?

Start Your Career este mai mult decat un stagiu de practica. Este ceea ce are nevoie un tanar aflat la inceput de drum, un ajutor atat in plan profesional cat si social.

Prin intermediul stagiului am învăţat lucruri care nu se pot desprinde de pe băncile facultăţii: am învăţat depre munca în echipă, respect, amabilitate, responsabilitate, dar şi faptul că o meserie, dacă doreşti să dea roade, trebuie să o practici din suflet, cu multă dăruire şi devotament.

Cu totii stiti ca ne lovim de neplacerea de a fi refuzati la un interviu sau marginalizați atunci cand vine vorba de obținerea unui job din lipsa experienței. Acest stagiu va aduce un bonus. Sunt 6 luni in care invatam foarte multe lucruri. Mai mult, această oportunitate îţi dă prilejul să te cunoşti mai bine, să depăşeşti limitele din prezent şi să creezi propria viziune privind piaţa muncii.

Participarea la stagiul de practică m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere profesional, să îmi dau seama care este nivelul meu actual de pregătire şi ce aspecte trebuiesc îmbunătăţite.

Am lucrat cu o echipă minunată. Ei au contribuit la formarea mea. Nu știam absolut nimic și au avut rabdare sa ma invețe pas cu pas. Acesta este mediul de lucru in care vreau să lucrez.

Participarea la acest program a fost cel mai bun lurcru care mi s-a intâmplat. Încă din luna februarie în viața mea s-au petrecut foarte multe schimbări în bine.

Am crescut, m-am maturizat si am devenit mult mai responsabilă. Aș repeta cu drag această experienţă.

 După finalizarea stagiului de practică, pot spune că am mai multă încredere în forţele proprii.

În această perioadă am invățat multe și am fost pusă de foarte multe ori in fața unor situații total necunoscute si neașteptate. Datorită acestora am dobândit mai multe competente:

  • Pasiunea pentru munca pe care o fac
  • Am invățat sa îi ințeleg pe oamenii din jurul meu, să colaborez cu ei indiferent de naționalitate sau vârstă. De la fiecare om pe care l-am intalnit am ramas cu ceva și am incercat sa fructific acel lucru.
  •  Proactivitatea. Este foarte important sa fii cu un pas inainte, să anticipezi unele lucruri și să te gandești la soluții.
  •  Seriozitatea la locul de muncă in ce privește respectarea programului, a sarcinilor de lucru, a celorlalti colegi.
  •  Indiferent de departament și de ceea ce ai de făcut este bine să comunici. Lucrezi cu o echipă și trebuie să existe armonie. E important sa iți exprimi ideile in mod clar si concis, dar si sa respecți părerile celorlalti.

Mă simt norocoasă că am făcut parte din proiectul Start Your Career 2016, deoarece am avut ocazia să cunosc oameni noi, să învăţ să îmi organizez munca cât mai eficient şi să îmi dezvolt abilităţile de comunicare prin interacţionarea cu personalul societăţii.

Dragii mei, ați ajuns pana aici, arătați de ce sunteți în stare. Fiți cat mai vizibili, încercați să acumulați cat mai mult. Trageți cu coada ochiului și la ce face colegul din stânga sau din dreapta (sau la amandoi). Puneți toate intrebările care vă vin în minte, indiferent cât de banale ar părea. Aveți șansa să lucrați într-o organizație internațională. Sună bine, nu? Este simplu. Tot ce trebuie sa faceți este să fiți cu ochii in 16, nu în 14.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.