Cu ocazia colaborării pe care ADIENT TRIM Ploieşti o are cu cu Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Ploieşti, pentru a susţine învăţământul profesional dual, în ziua de 19 aprilie, fabrica a primit în vizită o delegație din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Prof. Oprea-Nicolae Angelescu, Inspector Școlar General și Ionescu Ion, Inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic au fost întâmpinați, din partea ADIENT Trim Ploiesti, de Carmen Bărbulescu, HR Manager, Costin Trîmbițașu, Plant Manager și Aurelian Dumitru, Sr. HR Manager România.

În cadrul vizitei, reprezentanții din echipa de top management a companiei au mulțumit Inspectoratului Școlar pentru susținerea și facilitarea obținerii a 20 de locuri în cadrul clasei de învățământ dual găzduite de Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Ploiești. Discuțiile s-au purtat pe marginea organizării și promovării învățământului dual și a celor 20 de locuri pentru care Adient le oferă bursă și posibilitatea de a dobândi competenţe practice tinerilor din Prahova interesaţi de calificarea Confecţioner produse textile.

 

Un alt punct al discuției a fost dedicat Caravanei meseriilor, care s-a desfășurat în zilele de 23-24 aprilie 2018, în cadrul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, unde au fost așteptați, la standul companiei ADIENT Trim Ploiești, elevii care doresc să își construiască o carieră prin specializarea într-o meserie în industria automotive, despre ale cărei secrete au aflat chiar de la echipa companiei ADIENT, lider mondial al industriei de tapițerii auto.

 

 

Conform Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic care prezintă o serie de caracteristici specifice: a) este organizat la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică; b) asigură oportunităţi sporite de educaţie şi formare profesională pe baza unui contract de parteneriat şi a unor contracte individuale de pregătire practică, prin pregătirea practică organizată în răspunderea principală a operatorilor economici; c) operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor; d) facilitează implicarea operatorilor economici în mecanismele decizionale la nivelul unităţii de învăţământ partenere.

Prin astfel de inițiative, ADIENT TRIM Ploieşti contribuie la formarea adecvată a tinerilor, astfel încât să fie pregătiți pentru cerințele pieței muncii și le oferă șansa unui loc de muncă sigur, după absolvire.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.