• Oprea Ștefania AndraOprea
  • Departament CFS
  • Bradu JIT

 

Imi aduc aminte și acum acea zi, în care, în cele din urma am decis să mă inscriu pentru programul “Start your career”. Pe mai multe site-uri deja se răspandise anunțul. Cum eram în primul an de master, îmi doream mai mult un job, și nu neaparat un internship, așa că am lăsat să trecă timpul și am ajuns să mă inscriu în ultima zi, mai exact în ultima oră, înainte de termenul limită. Mi-am descărcat fișa de înscriere în grabă și am reușit, să transmit formularul cu optiunile mele.

Dupa finalizarea procesului de selecție, am primit un e-mail, chiar înaintea sărbătorilor de iarna. Am fost surprinsă de mesajul găsit în căsuță, în care eram anunțată că am fost acceptată, și ulterior voi fi anunțată în ce fabrică voi fi repartizată și care sunt cerințele proiectului. Am fost încântată, dar nu pe deplin. Mă gândeam că este un prim pas, dar totuși ezitam să cred că voi  reuși să trec peste toate probele. Și, cum lucrurile se întâmplă cu un scop, în ciuda îndoielilor mele, am fost acceptată, și astfel că am ajuns să vă spun povestea mea.

Am fost repartizată la fabrica JIT-Bradu și am facut parte din echipa Rubin, în care, împreună cu alți colegi urma să realizăm un proiect, o concepție și o viziune a fiecăruia dintre noi cu privire la fabricarea cutiilor de carton. Eu mă ocupam de departamentul financiar și însemna să pun cap la cap toate cunoștintele acumulate de până atunci, dar și să lucrez în echipă cu ceilalți. Trebuia să învățăm să comunicăm, să ne exprimăm liber ideile, să participăm la întâlnirile în fabrică și să muncim mult, astfel încât să realizăm tot ce aveam propus, pana la termenul bine definit, și anume două săptămâni.

În cele din urmă, am finalizat proiectul și ne-am revăzut cu toți în ziua prezentării. În fiecare fabrică am fost câte două echipe, astfel spiritul de concurență și-a făcut simțită prezența. Ziua prezentării a fost emotionantă pentru toata lumea. Ne-am expus ideile în fața managerilor fabricii și am încercat să-i convingem că planurile noastre vor da roade, și că noi suntem cei mai buni. La final, ne-au felicitat pentru tot efortul depus și ne-au făcut să ne simțim cu adevarat mândri.

A urmat proba interviului. Cu toții ne doream să trecem de ultimul pas și să fim acceptați. Deja eram încântați de mediul de lucru, de oamenii care urmau să ne fie colegi și nu ne doream să se încheie totul asa de repede. Am susținut interviul și datorit emoțiilor, timpul a zburat într-o clipită. Perioada mai grea, pot spune că atunci a urmat, pentru că așteptam cu nerăbdare răspunsul și speram că va fi unul pozitiv.

În cele din urmă, am primit răspunsul mult așteptat și am fost acceptată în cadrul departamentului CFS (Country Finance Service). Atunci a început perioada propriu-zisă de stagiu, în care am învățat ce înseamnă lucrul într-o multinațională, am avut oportunitatea de a învăța de la cei mai buni și am acumulat o mica experiență, care cu siguranță va da startul carierei mele.

La început nu știam ce înseamnă sa fii nevoit să respecți termele cerute într-un timp optim, și totuși am perseverat și m-am autodepășit.

Am învățat lucruri noi, mi-am exprimat ideile și drept răsplată am beneficiat de o bursă, la finalul fiecărei luni. Acei bănuți erau recompensa efortului nostru și un motiv de bucurie, astfel încât mereu așteptam cu nerăbdare ziua “salariului”.

Toți oamenii pe care i-am întâlnit au fost minuntați, s-au purtat exemplar cu noi studenții, și ne-au făcut, să ne simțim parte din echipa lor.

Atunci când am început stagiul, nu aveam prea multe idei despre cum va fi, nici nu cunoșteam colegi din programele anterioare.

Aceste rânduri sper să încurajeze toți tinerii, să participe, să îndrăznească și să dea tot ce-i mai bun. Trebuie doar să-și dorească și să nu se dea bătuți pentru ca nu vor avea nimic de pierdut, din contră doar de căstigat.

Dacă aș da timpul înapoi, nu aș schimba nimic. Sunt mândră că am ajuns până la final și am avut oportunitatea să învăț atâtea. Este o experiență care iți schimbă în totalitate gândirea și  te provoacă să-ți dezvolți potențialul.

În primul rând, țin să-i mulțumesc managerului departamentului, doamnei Mariana Șerban, care mi-a oferit oportunitatea valoroasă de a mă accepta. De asemenea, nu o să uit de sprijinul primit, zi de zi, astfel țin să le mulțumesc și colegelor mele de la CFS: Alina Soare, Laura Popescu și dna. Marieta Șerbănescu, dar și celor de la Financiar. Experiența acestui intership mi-a oferit momente pe care nu le voi uita.

Mă simt norocoasă că am ajuns până aici. Mulțumesc!

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.