• Ciripan Ionuț AlexandruCiprian
  • Departament Inginerie
  • Poiana Lacului

 

 

Ma numesc Ciripan Ionut Alexandru și sunt student in cadrul Universității din Pitești, Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoare, specializarea Electromecanică, iar povestea mea a început de la un pliant. Am vazut pliantul cu programul “Start Your Career” și mi-am propus să valorific aceasta șansă. Am aplicat printr-un mail, iar mai tarziu a urmat prezentarea oficială în cadrul facultății. In urma unei selecții, am fost ales pentru a realiza un proiect, în care am avut de realizat un business plan pentru o fabrică de cutii de carton.  Pentru fabrica de spume poliuretanice au concurat două echipe: “Jad” și “Opal”. Eu am facut parte din echipa “Jad”, impreună cu alți 7 colegi. Obiectivul nostru a fost realizarea unui proiect competitiv, în care să dăm dovadă de pricepere, abilități manageriale și spirit de echipă, dar și o prezentare care să starneasca curiozitatea. In urma unei bune comunicări si a muncii in echipă am dus la bun sfarsit proiectul. Contribuția mea adusa acestui proiect a fost partea de inginerie: proiectare hală, linii tehnologice, procesul de fabricație, posturi de lucru etc.

Alegerea concurenților nu s-a facut numai pe baza proiectului realizat, ci și pe baza unui interviu susținut cu managerul de proces in urma căruia am fost acceptat. De aici a inceput o experiență extraordinară in care am asimilat multe informatii despre procesul de fabricatie al spumelor poliuretanice. Echipă a fost foarte deschisă cu privire la venirea mea, și mi–au oferit suportul necesar tuturor intrebărilor venite din partea mea. Referitor la mediul de lucru, ma asteptam ca temperaturile din hală să fi fost un pic mai mici pe timpul verii.

In cazul in care aș repeta aceasta experiență, asș fi mult mai atent la informațiile oferite, m-aș implica mai mult in procesul de fabricație, să ințeleg mai bine problemele apărute si să gasesc o soluție cât mai bună si mai durabilă in timp.

Ținând cont de dimensiunile brandului Johnosn Controls, multitudinea de fabrici și numarul mare de firme pentru care confecționează automotive, aveam o parere bună despre aceasta. In urma stagiului de practică petrecut in fabrica de spume poliuretanice, am observat profesionalism, punctualitate si siguranță, fapt ce a dus la consolidarea parerii despre brandul Johnson Controls.

Vreau să mulțumesc echipei Johnson Controls pentru oportunitatea oferită, in special domnului Banica Adrian, Neacsu Georgiana si echipei proces care mi-au fost alături la orice nelamurire si neințelegere prin răspunsuri promte, clare si precise.

Cu mult drag, Alex.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.