Adrian Munteanu

,,Mă numesc Adrian Munteanu , urmez în prezent un stagiu de pregatire în departamentul de Resurse Umane și pot spune cu drag că nu știu când au trecut cele aproape 4 luni de cand sunt aici. Învăț și experimentez alături de colegi minunați. Am descoperit foarte multe lucruri noi și știu că abia am deschis “cutia” resurselor umane, a ceea ce reprezintă acest domeniu de fapt: lucrul cu omul. Încă din prima zi, frica de necunoscut a fost acoperită aproape instantaneu de bunătatea cu care am fost primit, de deschiderea colegilor catre a mă învăța și a investi în mine. Compania Adient mă ajută să deschid și să scriu ceea ce sper a fi un lung capitol din viața mea. Vă mulțumesc!”

Mihaiu Ioana

,,Mă numesc Mihaiu Ioana și de aproximativ o luna și jumatate urmez în departamentul financiar al companiei Adient, un stagiu de internship. Pe parcursul acestei perioade am reușit să mă familiarizez cu o bună parte din sarcinile pe care le presupune poziția mea, având un mare sprijin din partea colegelor de departament în înțelegerea acestora. Mai mult, am avut ocazia să particip la un curs de Microsoft Excel susținut în cadrul companiei, curs care consider că imi este de mare ajutor deoarece lucrez zilnic cu acest program. Sunt încântată de experiența Adient de până acum și sper să fie una de durata.”

 

Andrei Bădulescu

,,Numele meu este Andrei Badulescu,  din luna ianuarie 2017 sunt într-un stagiu de pregatire în departamentul IT și sunt bucuros că fac parte din această echipă minunată. Din prima zi am avut parte de o primire călduroasă, de susținere și de încredere. Am fost ajutat atunci când nu am știut și mi-au fost explicate greșelile pentru a nu le repeta. Colegii au fost lângă mine mereu, m-au învățat lucruri noi și nu am fost judecat pentru nimic, dimpotrivă am fost încurajat și sprijinit. Experiența aceasta este pentru mine cea mai importantă pentru ca mi-au fost deschise noi orizonturi în ceea ce va urma să fac in viitor. Țin să mulțumesc companiei ADIENT pentru că mi-a acordat șansa să fac parte din aceasta echipă.”

 

Diana Ștefănescu

,,Mă numesc Diana Ștefănescu și acest internship în departamentul Administrativ al companiei Adient reprezintă, pentru mine, cea mai bună decizie pe care am luat-o din punct de vedere profesional. Spun acest lucru pentru că pe parcursul celor 6 luni am învățat enorm de multe lucruri privind activitațile administrative dintr-o companie multinațională. Programul a fost foarte flexibil și mi-a permis să ajung la cursuri. Coordonatoarea mea a fost foarte înțelegatoare și m-a încurajat și susținut pe toată această perioadă. Nu am avut niciodată doua zile la fel. Sarcinile au fost diverse și în fiecare zi am învățat câte ceva nou. Am învățat să imi depășesc zona de confort, pentru că am avut ocazia de a lucra cu toate departamentele, am lucrat cu aproape toți colegii și am învățat câte ceva de la fiecare. Feedback-ul și suportul constant al coordonatoarei și al colegilor mei m-au ajutat să am încredere în mine și să îmi depășesc limitele. Am crescut sub ochii lor și datorită lor.”

Laura Florentina Lopătaru – O poveste “productiva”

,,Mă numesc Laura Florentina Lopatăru, iar  povestea mea începe în vara anului 2016. Terminasem studiile de licență și primul an de masterat. Cariera mea încă nu începuse să prindă un contur. Aveam experiență în diferite domenii, dar încă nu descoperisem domeniul în care să lucrez cu placere. Dar eu știam ce înseamnă experiența? Aceasta era singura întrebare care îmi provocă emoții. Acum, dupa 6 luni de zile petrecute în cadrul departamentului de producție în compania Adient Automotive pot spune că am descoperit domeniul în care să vin să lucrez cu drag în fiecare zi. Dacă la început intuiam ce înseamnă producție, acum pot spune că am învățat destul de multe lucruri despre acest department. În acest moment știu ce înseamnă încrederea în colegi, lucrul în echipă, managerierea anumitor lucruri și situații și mai ales experiența într-un anumit domeniu. Pe lângă atribuțiile din departamentul de producție, am participat cu drag și la activitați ‘’extra’’ organizate de către departamentul HR. Ca de exemplu: Blue Sky Involve; Teambuilding; Communication Day; Shoe Box; Christmas Party. Pe lângă faptul că am descoperit domeniul potrivit mie, am ajuns și într-un department cu un colectiv minunat și un ‘’extra’’ bonus de la această experiență minunată: O PRIETENĂ care în momentul de față este de fapt una din cele mai bune. Aș vrea să mulțumesc tuturor persoanelor care mi-au acordat această șansă de a face parte dintr-o experiență de neuitat!

          

 

Victor Darvarescu

,,Mă numesc Victor Darvarescu și mă consider norocos că primul meu internship a fost în cadrul companiei Adient. La început eram mai interesat de aspectul “multinațional” al companiei și de toata cultura organizațională ce i se asociază, însă, în scurt timp, am dat dreptate expresiei “omul sfințeste locul”. Am împărțit spațiul cu oameni inteligenți, amabili și muncitori, care mereu aveau timp și pentru cineva ca mine, neavizat, să mă învețe, să-mi explice modul corect de a face lucrurile și motivul pentru care se fac în acel fel, să mă facă să mă simt primit cu mare bucurie, nu doar la birou, ci și în afara lui. Bineințeles, cand am scris toate aceste calități, prima persoana cu care le asociam în gând, din rândul acestor oameni, era cea mai dragă persoana mie, mentorul meu. Putea să ma trateze ca pe un practicant oarecare, ca pe un asistent la întamplare să zicem, dar, pentru motive încă necunoscute mie, nu a facut-o, ci s-a implicat mult să devenim prieteni, să ma integreze, să-mi spună cum stau lucrurile, la serviciu, dar și în viață. Pentru acest lucru, îi mulțumesc enorm și are un loc special în sufletul meu. Revenind acum la calitățile firmei, țin să mărturisesc că nu aveam o parere deosebită despre firmele de pe piața muncii, în primul rând din propria percepție asupra firmelor din România și a genului de oameni din cadrul lor și în al doilea rând din relatările prietenilor, colegilor, ce și-au început cariera înaintea mea. Însă, la Adient nu se regăseau deloc lucrurile negative ce mi-au format percepția. Aici am găsit, cum am precizat mai sus, colegi impresionanți, șefi competenți și rezonabili, timp de lucru respectat, compensații monetare adecvate și cultura lucrului “bine facut”. De asemenea, apreciez enorm atenția acordată de firmă pentru coeziunea angajaților și pentru recuperarea mentală a acestora, prin teambuilding-uri, cursuri și evenimente, toate acestea fiind, în opinia mea, esențiale pentru un personal puternic. Nu în ultimul rând, am descoperit foarte oportuna prezența unor mâncăruri decente și diversificate la cantină, tinând cont că eu nu ma împac bine cu foarte multe feluri de mâncare și nici cu timpul de preparare a lor în cazul în care nu ar fi existat cantina. Vă mulțumesc sincer pentru șansa acordată!”

Maria Adelina Soare

,,Numele meu este Maria Adelina Soare și din luna ianuarie 2017 urmez un internship în cadrul departamentului Tehnic al companiei Adient. Prima impresie despre Adient a fost legată de imaginea biroului și modul în care am fost primită de colegi. Am avut parte de o primire caldă și prietenoasă, încă din primele zile colegii mi-au acordat tot sprijinul, cunoștințele lor ajutându-mă să înțeleg procesul care stă la baza companiei. Am învățat lucruri noi, practice, de la oameni plini de profesionalism. Primesc îndrumarea tutorelui și sprijinul colegilor mei de cate ori este nevoie. Este un mediu potrivit pentru dezvoltarea profesională. Îmi place echipa Adient și imi doresc să îmi dezvolt o carieră alături de aceasta.”

 

Alina Gavril

,,Numele meu este Alina Gavril, am urmat un stagiu de internship în cadrul Departamentului Calitate și vreau să împărtășesc câteva cuvinte referitoare la experiența mea de până acum la Adient Automotive. „Compusul” nu este chiar unul dintre punctele mele forte, însă aș putea rezuma cele 6 luni petrecute alături de Adient ca fiind luni pline de experiențe, marea majoritate plăcute. Am avut șansa să fac parte dintr-o echipă de profesioniști de la care am avut și am în continuare ce învața, iar pentru acest lucru sunt mai mult decât recunoscatoare. Acest internship este un punct de plecare important în cariera pe care doresc să o urmez și o mare șansă. Sper că m-am ridicat la nivelul așteptarilor și am devenit pe zi ce trece tot mai calificată. Vă mulțumesc!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.