• Roșu Cosminrosu
  • Departament Calitate
  • Bradu Metal

Buna ziua,

Numele meu este Roșu Cosmin Nicolae și sunt stagiar prin intermediul programului Start Your Career în cadrul companiei Johnson Controls de aproximativ șase luni.

Am auzit de Johnson Controls cu mult timp înainte de a fi interesat de această companie. Am aflat cateva vorbe despre Johnson Controls de la diverse persoane, dar nimic concret.

O primă impresie foarte placută despre această companie mi-am format-o în urma prezentării pe care reprezentanții Johnson au susținut-o în cadrul Universității din Pitești, cu scopul de a recruta stagiari și de ce nu viitori angajați.

În urma acestei prezentări am decis că merită să aplic printr-un CV la stagiu de practică în cadrul acestei companiei, gândindu-mă că nu am nimic de pierdut și poate reprezenta chiar startul carierei mele.

Am aplicat și am fost acceptat pentru a mă califica în etapa urmatoare, realizarea unui proiect ce presupunea proiectarea unei fabrici de cutii, împreuna cu alți colegi.

În prima fază această idee a proiectului m-a deranjat puțin deoarece printre atatea proiecte pe care trebuia sa le realizam in cadrul facultății mai trebuia să mai realizam încă unul….. ce rost avea???

O perioadă de două saptamani am lucrat la acest proiect împreună cu echipa din care făceam parte, unii dintre aceștia neputând face față volumului de muncă și renunțând. În final a rezultat un proiect frumos, eram toți mândri de el și abia atunci am înțeles ce rost avea acest proiect.

Proiectul nu a fost deloc complicat, el a fost un test, o oportunitate pentru a ne putea pune în evidență aptitudinile de lucru în echipă, socializare, integrare și dorință de realizare. În ziua prezentării proiectului eram toți emotionați și ne gândeam ce vor spune cei din Johnson despre el, ne gândeam daca ne-am ridicat la nivelul așteptărilor acestora.

Am intrat în sală și a început prezentarea. La finalul acesteia eram toți cu zambetul pe buze, destinși, ba chiar am primit și aprecieri pentru proiectul realizat.

La cateva zile dupa prezentarea proiectului am primit șansa unui prim interviu pe care am fructificat-o la maxim. M-am prezentat la interviu cu mari emoții și în cele din

urmă cred ca m-am descurcat bine, nu știu ce să spun mai mult de atât în legătură cu acest subiect.

Într-o altă zi, după un alt interviu cu domnul manager al departamentului de inginerie din cadrul sucursalei Johnson Controls Metal Bradu, Cristian Bacliu am obținut mult asteptatul stagiu de practică în acest departament.

În drum spre Johnson, în prima zi de practică, aveam în minte o mulțime de întrebari: cum mă voi integra in echipă, cum se vor purta cu mine? ma vor intelege in legatura cu programul meu de facultate?

Am intrat în biroul de inginerie cu o oarecare teamă de reacțiile celor din jur și am facut cunoștință cu viitorii mei colegi. Totul a decurs surprinzator de bine, am fost primit cu o foarte mare caldură în cadrul echipei și integrat în activitățile de zi cu zi.

În legatură cu programul de lucru am fost ințeles neașteptat de bine, putând merge la facultate fără a întampina probleme din pricina stagiului de practică.

Ușor, ușor am învățat, m-am dezvoltat și am început să preiau din atribuțiile colegilor mei.

Am încercat pe cat posibil să mă afirm, să ii demonstrez domnului Cristian Bacliu ca nu a luat o decizie proastă în momentul in care m-a acceptat ca stagiar in cadrul departamentului dumnealui.

Acest stagiu de practică m-a ajutat extraordinar de mult să mă dezvolt pe plan profesional, să capat și mai multă incredere in mine, să nu imi mai fie teamă de nou și de ce nu, sper eu, să obtin pe viitor un loc de muncă ca angajat al Johnson Controls.

Consider că programul Start Your Career poate fi îmbunătățit prin simpla realizare a unei scurte perioade de stagiu pe parcursul vacanței de vara pentru studenții care nu sunt in an terminal, astfel aceștia pot observa in ansamblu cum se desfășoară viața într-o companie multinațională.

Toate cele bune !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.