Andrei Niță – IT

Salut!

Mă numesc Andrei Niță, sunt student al specializării Informatică, Facultatea Litere și Științe din cadrul Universității Petrol – Gaze Ploiești, iar din luna octombrie 2019 fac parte din programul de internship în cadrul departamentului IT al companiei Adient Automotive Ploiești.

De când am intrat prima dată pe ușă am fost întâmpinat cu căldură de către colegi, iar în departamentul IT am găsit ulterior doi profesioniști. Pe lângă profesionalism, pot spune de asemenea că sunt deschiși, înțelegători și dornici să te învețe tot ce este necesar pentru a profesa într-o carieră în domeniul IT. Îmi face plăcere să vin la locul de muncă datorită colectivului foarte plăcut.

Andreea Mihalcea – Administrativ

Bună!

Numele meu este Mihalcea Andreea Magdalena, sunt anul I la master, specializarea Managementul sistemelor microeconomice din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești și urmez stagiul de internship în compania Adient Ploiești, în departamentul Administrativ.

Am avut oportunitatea să cunosc oameni înțelegători și doritori a oferi sprijin pentru a mă acomoda cu modul de lucru și a învăța cât mai multe lucruri interesante și utile pentru dezvoltarea mea profesională dar și personală. De asemenea, pot spune că este o experiență frumoasă de pe urma căreia am acumulat o multitudine de cunoștințe care, cu siguranță, mă vor ajuta pe viitor. Am avut posibilitatea de a mă cunoaște mai bine și, nu în ultimul rând, de a-mi depăși limitele.

Internship-ul la Adient Ploiești reprezintă un pas important în cariera mea și pentru acest lucru le mulțumesc tuturor oamenilor cu care am lucrat, în special coordonatoarei mele care a fost înțelegătoare și mi-a oferit informațiile de care aveam nevoie pentru a înțelege cum anume funcționează o companie multinațională.

Răzvan Dumitrescu – Tehnic

Salutări!

Mă numesc Răzvan Andrei Dumitrescu, sunt student în cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești, specializarea Automatică și informatică aplicată și fac parte din echipa Adient, departamentul Tehnic începând cu octombrie 2019. Când am ajuns aici prima dată am fost surprins de multitudinea operațiunilor desfășurate într-o multinațională, însă, datorită răbdării și atenției acordate de mentor, coordonator și colegi, am reușit să mă destind și să mă familiarizez cu termenii și modul de lucru din cadrul companiei. În urma acestui stagiu de internship am reușit să acumulez experiență pe plan profesional, în acest timp cunoștințele teoretice fiind consolidate de lucrul practic, și alte aptitudini pe plan personal, dobândite în cadrul proiectelor desfășurate, precum conștientizarea punctele slabe și forte, corectarea comportamentelor nedorite, identificarea și gestionarea resurselor.

Acest internship reprezintă începutul carierei mele profesionale și mă bucur că pornesc astfel în carieră deoarece am avut posibilitatea de a fi îndrumat de oameni dedicați și am reușit în acest mod să acumulez principii și valori morale deosebite.

Andrei Bucur – Logistică

Salut!

Numele meu este Andrei-Cristian Bucur, am 21 ani și sunt foarte mândru că pot face parte din Departamentul de Logistică Adient Ploiești, ca urmare a intershipului Start Your Career. Sunt absolvent al Facultății de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București, iar în momentul de față urmez un program de masterat în cadrul aceleiași instituții, Programs and Investments Management.

Sunt extrem de fericit că am fost acceptat în cadrul proiectului, și consider că până în momentul de față am învățat foarte multe lucruri noi care sunt sigur că mă vor ajuta în viața profesională. Am găsit în cadrul Adient un colectiv foarte deschis, capabil și cu experiență în domeniul lor de activitate. În cadrul departamentului pentru care am optat și unde am fost acceptat, cel de Logistică, am avut norocul să mă integrez într-o echipă formată din oameni minunați care m-au acceptat de la început ca pe unul de al lor. În cele 3 luni de când mi-am început activitatea am reușit să mă dezvolt, să învăț foarte multe aspecte ale logisticii, îndrumat de fiecare dată de oameni care nu au avut niciodată vreo reținere în a-mi acorda suportul necesar în procesul meu de învățare.

Ana Maria Dobrin – Producție

Bună!

Mă numesc Ana-Maria Dobrin și sunt studentă la master, la specializarea Inginerie Chimică asistată de Calculator pentru Rafinării și Petrochimie din cadrul Universității Petrol – Gaze Ploiești. Din luna octombrie 2019 urmez un stagiu de internship în cadrul proiectului Start Your Career și fac parte din departamentul Producție.

Parcursul meu de până acum pot spune că a fost o aventură, și încă una foarte plăcută. Aici am avut oportunitatea de a întâlni oameni profesioniști, deschiși la nou, oameni siguri pe ei și pe cunoștințele deținute. Mediul de lucru este la fel de profesionist și primitor. În departamentul Producție este întotdeauna activitate, întotdeauna lucruri noi de învățat iar colegii sunt dispuși să ajute și să răspundă la întrebări și curiozități.

Pentru mine acest internship înseamnă o oportunitate imensă de a dezvolta abilitățile deținute, dar și de a acumula noi cunoștințe și de a învăța cum să le aplic.

Keep the smile on!

Irina Enache – Salarizare

Bună!

Mă numesc Irina Enache și sunt studentă la Facultatea de Științe și Inginerie, specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor. În luna octombrie 2019 am început programul de internship Start Your Career în departamentul Salarizare, din cadrul companiei Adient Automotive Ploiești. Acest stagiu reprezintă oportunitatea de a mă dezvolta într-o companie multinațională, dar și de a acumula numeroase cunostințe și de a participa la diferite proiecte.

M-am integrat foarte repede printre colegi și pot spune că sunt niște oameni prietenoși și care te ajută oricând ai o problemă. De asemenea, îndrumătoarea mea mi-a oferit mereu atenția și necesarul de informații pentru a învăța ce înseamna procesul de salarizare. Este o experiență minunată, cu oameni minunați, cu un vibe mereu pozitiv și mă bucur că am avut ocazia să deprind cunoștințe și să învăț lucruri ce, cu siguranță, mă vor ajuta pe mai departe .

Andreea Nicula – Resurse Umane

Bună!

Numele meu este Andreea Nicula, am 22 de ani și sunt absolventă a facultății de Litere și Științe, specializarea Informatică din cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești. În momentul de față sunt studentă în anul I la programul de masterat Tehnologii Informatice pentru Afaceri din cadrul aceleiași universități.

Mă bucur că pot face parte din programul de Internship Start Your Career al companiei Adient Ploiești, în cadrul departamentului de Resurse Umane. Acest proiect reprezintă pentru mine un start în viața profesională și o oportunitate de dezvoltare. Am avut norocul să întâlnesc oameni minunați, cu experiență de la care am avut și am în continuare foarte multe de învățat și pe această cale țin să le mulțumesc.

Andreea Diaconu – Financiar

Salutare!

Numele meu este Andreea Diaconu, sunt studentă în anul I la master, specializarea Managementul Sistemului Bancar, și intern în cadrul departamentului Financiar în compania Adient Automotive Ploiești.

Prin intermediul programului de internship Start Your Career am dobândit experiența de care aveam nevoie în cadrul unei multinaționale de succes. Aici am întâlnit o echipă de oameni profesioniști, veseli, deschiși dar și dornici de a-și împărtăși experiența și cunoștințele. Încă de la început colegele de departament au dat dovadă de foarte multă răbdare, m-au îndrumat pe tot parcursul activității, mi-au oferit înțelegere, dar și încrederea de care aveam nevoie.  În această perioadă de internship am desfășurat diferite activități care m-au ajutat să mă dezvolt atât profesional, cât și personal, reușind să înțeleg că acesta este domeniul în care îmi doresc să mă perfecționez și să îmi continui cariera.

Recomand tuturor celor care au posibilitatea să aplice pentru acest internship, deoarece te ajută să îți depășești limitele, te responsabilizează și  îți oferă provocări noi în fiecare zi.

Rareș Mincu – Calitate

Bună ziua!

Numele meu este Mincu Rareș. De la începutul lunii octombrie 2019 fac parte din programul Start Your Career din cadrul companiei Adient Trim Ploiești. Momentan, sunt student în anul al 3-lea la “University of Applied Sciences Rotterdam“, unde urmez cursuri legate de business și management. La începutul anului al 3-lea, am decis să îmi caut un internship pentru o perioadă de 6 luni. În urma unei prezentări a programului “Start Your Career” am aplicat și am dus la capăt procesul necesar internship-ului în cadrul departamentului Calitate.

După câteva săptămâni, am fost anunțat că voi face parte din echipă. Acum, aproape de sfârșitul internshipului, pot spune că am avut o experiență plăcută, în care am întâlnit oameni deosebiți, inteligenți și am legat prietenii cu mulți dintre ei. În această perioadă de 6 luni, mi s-au prezentat toate activitățile din cadrul departamentului de Calitate și pot spune că am reușit să dobândesc vaste cunoștințe legate de acest domeniu. Având în vedere dezvoltarea personală de care am avut parte, pot spune că sunt fericit că am făcut parte din acest program și îl recomand oricărei persoane care vrea să își înceapă o carieră în orice domeniu. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.