Panduru Elena Diana

Bună! Numele meu este Panduru Elena Diana, sunt studentă în cadrul Universității din Pitești, la Facultatea de Mecanică și Tehnologie, specializarea Inginerie Economică Industrială, anul III. Mă bucur nespus de mult că mi s-a dat ocazia să iau parte la proiectul Start Your Career 2017 în cadrul Adient, Poiana Lacului. A fost prima mea experiență ce se apropie de punerea în practică a cunoștințelor dobândite la cursuri, lucru ce, sper eu, îmi va lărgi viziunea asupra ingineriei într-un sens aplicabil. Deși nu m-am alăturat echipei mele de la prima întrunire, am fost întâmpinată de oameni prietenoși, amabili și deschiși, dar, cel mai important, capabili. Ambientul inspiră destindere, libertate în gândire, dar și profesionalism. Am avut norocul să fim coordonați de doi oameni deschiși și binevoitori, care ne-au dat încredere în noi, mai ales că șovăiam puțin, doamna Mihaela Rontea și domnul Claudiu Mărghitan. Am avut parte de susținerea și îndrumarea lor permanentă. Aici am avut onoarea să fac parte dintr-o echipă minunată, echipa JAD. Am legat noi prietenii și am împărtășit cunoștințe din diversele domenii propuse de proiect: inginerie, IT, calitate, HR, HSE etc. Împreună, am pus bazele firmei noastre, „Box Art”, de care am fost foarte mândri în momentul susținerii planurilor noastre. Am învățat ce înseamnă lucrul în echipă: oameni diferiți ce îndeplinesc sarcini diferite, dar formează un tot unitar. Nu a contat atât de mult că departamentul al cărui reprezentant am fost era cel de HSE, deși nu fusese opțiunea mea inițială. Am încercat să-mi fac partea cât mai bine, așa cum și-au făcut-o și colegii mei și, în plus, am învățat câteva lucruri noi din acest domeniu pe parcursul cercetărilor mele. Am vizitat fabrica și am putut fi martora întregului proces de fabricație. Am putut afla mai multe despre Adient și obiectul de activitate. Mi s-a părut foarte interesant și m-a motivat să-mi conturez în minte viitorul ingineresc. Am văzut în acest proiect o oportunitate și s-a dovedit că nu m-am înșelat. A fost o experiență foarte plăcută din punctul meu de vedere și mi-ar plăcea foarte mult să nu se încheie aici, să obțin și un stagiu de practică în cadrul Adient. Mulțumesc!

Din Anita Ionela

În acest proiect mi-a placut proiectul in sine, modul de a ne pune mintea la contribuție pentru a crea un proiect complex alături de  o echipă frumoasă și de un mentor. A fost o provocare să lucrăm într-o echipă cu persoane necunoscute, care la final s-a transformat  într-o prietenie.

 

Ene Alexandru

Parerea mea despre programul în care am avut ocazia să particip este una foarte pozitivă. Pot spune că prin intermediul acestui program în care am fost implicat am reușit să învăț lucruri noi, să fac schimb de experiență cu alți colegi cu care am avut plăcerea să lucrez, și, mai important, să învăț să lucrez în echipă. Pot spune că am putut să imi dezvolt noi orizonturi și am reușit să imi testez cunoștințele și cel mai important să corectez ceea ce știam pana am veni în proiect.

 

Cicu Andreea Ionela

Mã numesc Ionela-Andreea Cicu, am aplicat pe StartYourCareer.ro pentru un stagiu de practică, ulterior am aflat că am fost acceptată să particip la proiect în cadrul Adient Poiana Lacului, făcând parte din echipa Opal. Am rămas profund impresionată de implicarea mentorului, cât şi a echipei din care am fãcut parte. Am fost o echipã unită, ne-am dezvoltat cunoştinţele şi acel spirit de echipã mult dorit. Sunt foarte fericitã şi mândră de faptul că am participat la acest proiect. Mi-aş fi dorit să nu se termine niciodată…

Mulţumesc Adient! Sunt nerăbdătoare să ne “cunoaştem” mai bine…

 

Bagescu Alexandra Maria

Pentru mine acest program a reprezentat o oportunitate de a acumula noi cunoștințe și de a pune în practică cunoștințele dobândite. De asemenea  și  posibilitatea dezvoltării atât profesionale, cât și personale.

 

 

Voicu Maria Alexandra

Bună ! Mă numesc Alexandra Voicu. Am aplicat pentru stagiul de practică „ Start Your Career ” pentru departamentul HR. După ce am trecut de prima etapă, am fost repartizată la Adient- Poiana Lacului, locul unde aveam să ducem la bun sfârşit un proiect solicitant, dar şi frumos în acelaşi timp. Pentru mine această experiență a fost una deosebită, mi-a plăcut foarte mult faptul ca toți oamenii pe care i-am cunoscut sunt prietenoşi şi dornici să te învețe cât mai multe. De asemenea, în cadrul acestui program am apreciat implicarea mentorului şi a coordonatorului de proiect. Mi-a plăcut şi faptul că am avut ocazia să vizităm fabrica, am descoperit multe lucruri noi şi interesante. Mai mult decât atât, acest program chiar îți oferă şansa să îți descoperi aptitudini noi şi cel mai important, îți dă încredere şi te face să-ți doreşti să evoluezi tot mai mult.

Ilinca Maria Maria

Mi-a plăcut lucrul în echipă , faptul că am cunoscut persoane noi,am fost ca o echipă şi fiecare şi-a îndeplinit sarcinile.Mi-a făcut plăcere să particip la acest proiect , la început mi s-a părut dificil, dar nu a fost chiar dificil. Am aplicat practic noţiunile teoretice pe care le-am învăţat în facultate. A fost o experienţă frumoasă şi sper să trec şi de etapa următoare (interviul).

 

 

Chircu Adriana

Întâi de toate vreau să vă mulțumesc că mi-ați oferit posibilitatea de a participa la acest proiect. Datorită acestui lucru am avut ocazia de a colabora cu persoane deosebite, am învățat să lucrez în echipă, am dobandit cunoștințe noi și nu în ultimul rând m-am descoperit pe mine. Cel mai frumos moment din cadrul proiectului a fost atunci cand ne-am întalnit pentru prima dată, eram cu toții  entuziasmați, emoționați și foarte curioși. Această experiență va rămâne în gandurile și în sufletele noastre. Vă mulțumim!

 

 

Gherghina Geanina

Numele meu este Geanina Gherghina și am auzit de Johnson Controls, acum Adient de la înființarea în localitatea Poiana Lacului, unde și locuiesc. O primă impresie plăcută despre companie mi-am format-o în urma prezentării în cadrul Universității din Pitești. Am aplicat și am fost acceptată pentru etapa următoare și anume realizarea unui proiect ce presupunea proiectarea unei fabrici care se ocupă cu producerea de cutii de carton și cutii de plastic, împreună cu o echipă minunată. O perioadă de 2 săptămâni am lucrat împreună fiind ajutați bineînțeles de îndrumatori. În final a ieșit un proiect frumos la care am muncit mult și de care am fost toți mândri. Vreau să mulțumesc îndrumătorilor de proiect, a fost o experiență frumoasă. Astept cu nerabdare interviul!

 

Cristescu Mihaela

Start Your Career a reprezentat o oportunitate de a mă dezvolta atât profesional, cât și personal. Am cunoscut oameni noi și am legat prietenii. Am avut o mulțime de lucruri de învățat de la colegii cu care am colaborat, dar mai ales de la mentor și îndrumator. Am fost placut suprinsă de modul în care am fost primiți și de încrederea pe care ne-ați acordat-o. Cred că acest lucru ne-a motivat și mai mult. Am învățat să lucrăm ca o echipă, în condițiile în care nu ne cunoșteam colegii până în acel moment. Proiectul a fost ceva nou pentru mine, dar a fost o experiență frumoasă pe care aș repeta-o și pe care o recomand! Vă mulțumesc!

 

Oroșanu Alexandru George

Numele meu este Orosanu Alexandru George, student în anul IV la facultatea Mecanică și Tehnologie, specializare Autovehicule Rutiere în cadrul Universității din Pitești. Despre compania Adient Automotive nu știam mare lucru, doar ca este o companie specializată în producerea scaunelor auto. Proiectul Start Your Carrer eu spun ca este unul foarte util și aș îndemna pe toți cei care sunt în an terminal și nu numai, să participe la acest proiect pentru că așa se acomodează cu termeni specifici profilului de facultate, dar pe care în cadrul facultății nu ai cum sa-i înveți. Pot spune că acum am mai multe cunoștințe și acestea au fost accumulate în numai două săptămâni, cât timp s-a desfășurat proiectul. Un alt lucru bun a fost să învățăm să lucrăm în echipă, să ascultăm și părerile celorlalți. La capitolul minusuri nu aș avea ce să spun pentru că nu sunt. Eu mulțumesc companiei Adient Automotive, personalului de la Poaiana Lacului pentru cât de frumos s-au purtat cu noi, dar și pentru ca m-au selecționat și asa am putut să fac parte dintr-o echipă minunată.

 

Ciolacu Giuliano

Bună ziua! Mă numesc Ciolacu Giuliano, masterand în cadrul Facultății de Științe economice, iar în cadrul proiectului derulat la Poiana Lacului am fost reprezentantul departamentului de Logistică. Am făcut parte dintr-o echipă minunată, iar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că acest proiect ne-a apropriat, dar și că ne-a pus mințile la contribuție să facem ceva frumos. Întâlnirile în scopul de a vedea în ce stadiu suntem, ce putem face și ce adoptăm în proiect au creat acel element de unitate a echipei, fapt ce s-a materializat în finalzarea cu brio a acestuia, dar și a sentimentului de încredere că am făcut un proiect bun. De asemenea, îndrumătorii noștri au fost extraordinari, am primit constant sprijin din partea acestora și la fiecare pas ne dădeau indicațiile potrivite. Una peste alta, experiența Adient a fost o etapă în dezvoltarea atât profesională cât și emoțională.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.