• Ghiță Ion CătălinCatalin
  • Departament IT
  • TRIM Pitești

 

Experiența mea la Johnson Controls /Adient Automotive o pot numi cu drag ca fiind una dintre lecțiile importante despre viață și despre lucrul în echipă. Pot adăuga această experiență în topul celor mai importante lecții pe care le-am învățat pe parcursul anilor.

Înainte să ajung în cadrul firmei, nu știam despre întreprindere decât că se ocupă de scaunele de la diverse mașini, prin intermediul celor trei sedii (două în Pitești și unul la Poiana Lacului). Mai știam un lucru, plătește cel mai bine.

Am început aventura în cadrul companiei de la Poiana Lacului, prin construirea proiectului “Cartoon-Controls” (este titlul proiectului despre fabrica de carton, ales împreună cu echipa din care am făcut parte). Am întâmpinat probleme în realizarea proiectului pentru că ne aflam în sesiune, iar unii dintre membrii echipei au renunțat pe parcurs din diverse motive. Însă datorită acestor probleme întâmpinate, membrii echipei și-au mărit responsabilitățile și am reușit în cele din urmă să ducem proiectul la un sfârșit apreciat de cei care ne-au urmărit la prezentarea acestuia.

A urmat partea de interviuri, în urma cărora am fost acceptat la fabrica “Trim Pitești”.  În prima zi, când a trebuit să venim cu actele, ne-au întâmpinat doamnele de la resurse umane. Pe un ton intimidant au spus “actele la control”, iar atunci mă gândeam că o să facă instrucție cu noi. Însă după vizita medicală și protecția muncii am observat că lucrurile nu erau deloc așa. În sfârșit după aceste lucruri am început să îmi cunosc mai bine colegii din departament pe care îi întâlnisem doar la interviu. Am fost primit cu căldură și m-am integrat foarte bine.

Am început să învăț în primul rând cum se lucrează în echipă și cum se lucrează într-o companie multinațională. De fiecare dată când am avut nevoie de ajutor, acesta a venit întotdeauna din partea colegilor.

Consider că experiența în cadrul „SYC” nu poate fi ratată dacă ai oportunitatea să fii participant. Iar ca sfat pentru generațiile următoare de studenți care vor participa la proiect pentru a câștiga dreptul de a fi parte din “Start Your Career”, dați tot ce puteți, lasați frâu liber imaginației pentru că ideile inovative sunt apreciate.

Despre proiect în sine, ar fi timpul să fie schimbat sau să fie ales de fiecare echipă în parte. Perioada în care se desfășoară, ideal ar fi să se mărească și să se evite sesiunea pentru timpul în care acesta trebuie construit și prezentat.

Succes generațiilor viitoare “SYC”, în special celor din departamentul IT.

Aveți grijă la proba eliminatorie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.