Mă numesc Adina Ruşinescu şi sunt Asistent Director la Adient Trim Ploieşti de 15 ani, practic de la începuturile existenţei companiei în Ploieşti.

Am ales să schimb meseria de profesor şi să trec într-un mediu privat competitiv şi modern din dorinţa de a creşte atât profesional, dar şi personal, căutând o companie care să-mi ofere posibilitatea asumării de responsabilităţi noi cu implicare directă în procesele unei fabrici de producţie de renume mondial, unde pot contribui creativ la dezvoltarea afacerii.

După 15 ani, privind în urmă, îmi dau seama că am obţinut ce mi-am dorit şi că această companie a făcut posibil acest lucru. De ce spun asta? Pentru că Adient creează un mediu de lucru ce încurajează libertatea de acţiune şi opinii (chiar aşezarea birourilor tip “open space” favorizează schimbul de idei),  implicarea în proiecte, acces la tehnologie de ultimă generaţie, instruiri aplicate pe nevoile angajaţilor de îmbunătăţire a abilităţilor practice dar şi relaţionale de colaborare în echipă, metode moderne de rezolvare a problemelor şi nu în ultimul rând de îmbunătăţire a comunicării într-un mediu de afaceri concurenţial unde schimbarea a devenit singura constantă.

Schimbarea aduce provocări, nu te poţi plictisi la Adient. Ai şansa mereu să te reinventezi, să vii cu idei inovative care rup bariere pentru ca astfel să putem ţine pasul economic dar şi cultural într-o industrie auto cu accent sporit pe calitate şi cost.

Clienţii de astăzi sunt educaţi şi informaţi, compară produsele înainte de a alege, sunt clienţi atenţi la detalii şi cauţă în produsele noastre detalii care ştiu ca fac diferenţa. De aceea Adient dezvoltă mereu o cultură a muncii unde grija şi respectul pentru clienţi se regăsesc în tapiţerii create să protejeze mediul, să ofere siguranţă dar şi confort răspunzând nevoilor personalizate de design a tapiţeriilor pe care le solicită clienţii.

Îmi place că Adient utilizează reţelele sociale ca platformă de expunere a poveştilor de succes, de viaţă, a implicării în comunitate, a importanţei acordate manifestării noastre ca indivizi, a rolului nostru in societate cu accent pe carieră şi fericire sau împlinire personală dincolo de bunuri materiale. Facebook, Twitter, Youtube sunt folosite ca instrumente ale transparenţei şi interconectiviţăţii aducând lumea mai aproape de noi. Devenim astfel mult mai conştienţi de contribuţia noastră în maşinile pe care le vedem pe stradă dar şi mai responsabili de influenţa noastră culturală reflectată prin produsele create.

Societatea românească este într-o continuă redefinire inclusiv culturală, tinerii caută valori şi modele comportamentale de urmat pentru că vor să lucreze de plăcere, să-şi urmărească propriile visuri şi pasiuni şi au nevoie de colegi şi şefi parteneri îndrumători care sa-i ajute să crească, să se descopere prin libertatea pe care le-o oferă să-şi materializeze ideile, prin colaborare şi flexibilitate. Daca aceste lucruri nu ar fi existat în Adient, eu nu aş fi putut rămâne aici. Datorită acestor lucruri, datorită oamenilor inspiraţionali din jur am performat în schimbare, m-am adaptat, contribuind la o creştere matură şi conştientă.

Pentru mine creşterea profesională este strâns legată de evoluţia mea personală ca om, şi Adient oferă un set de valori, o misiune şi o viziune unde mă regăsesc şi care mereu mă insipiră. Adient nu ar fi putut rezista printre firmele de top din industria mondială auto fără o cultură organizaţională care să ofere angajaţilor stabilitatea valorilor într-un mediu economic profund competitiv şi in permanentă schimbare. Valori ca Noi înainte de Eu, Facem lucrurile aşa cum trebuie ghidându-ne după etică, Îi susţinem pe cei mai buni încurajând dezvoltarea, nu sunt idealuri îndepărtate ci valori vii pe care le manifestăm în comportamentul zilnic.

Dragi viitori tineri candidaţi sau… colegi????, cel mai important lucru pe care Adient mi l-a oferit şi pentru care îi sunt profund recunoscătoare este bucuria drumului! Dezvoltarea noastră din toate punctele de vedere este un proces continuu, cu cât înveţi mai mult, cu atât realizezi cât de mult mai ai, şi Adient îmi oferă cu generozitate oportunităţi nenumărate să cresc şi să îmbunătăţesc experienţa unei lumi mereu în mişcare!

Vă aşteptăm să continuăm călătoria noastră extraodinară împreună!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.